Продукція на складах магазинів є, і приводу для паніки немає. Начальник управління з питань розвитку підприємництва та дозвільних послуг Запорізької міської ради Микола Петров відповів на запитання запорізьких ЗМІ і прокоментував продуктовий ажіотаж.

За словами Миколи Петрова, міська влада приділяє велику увагу ціновій ситуації в Запоріжжі.

Відповідаючи на запитання журналістів, чому ціни на деякі групи товарів в останні дні підскочили, Микола Петров відповів, що основна причина - різкий стрибок долара, підвищення вартості палива і, як результат, зростання оптово-відпускної ціни.

- Ціни нестабільні. У понеділок у постачальників кілограм цукру коштував 12,50 грн., у вівторок - 16 грн., у середу - 14,50 грн. Природно із зростанням відпускних цін підвищується і роздрібна. Попит завжди породжує зростання цін. На заводах цукор є. Не варто піддаватися паніці. 18 лютого ми провели нараду, в якій взяли участь керівники мережевих магазинів, представники оптової ланки, виробники. Кожен з них запевнив: приводів для занепокоєння немає. Приміром, представники “Сільпо” сказали, що у них запас товару на складах розрахований на 1,5-2 місяці. Керівники мережевих магазинів і виробники кажуть, що є і товар, і сировина, - зазначив Микола Петров.

Що стосується механізмів стримування цін, то міська влада намагається створити всі можливі умови для реалізації продукції. У Запоріжжі, згідно з розпорядженням міського голови, проводяться продовольчі ярмарки. В них беруть участь виробники сільгосппродукції, оптовики. Ціни на таких ярмарках нижчі, ніж на ринках.

Також є розпорядження міського голови, згідно з яким в Запоріжжі створені безкоштовні місця торгівлі для дачників, які продають надлишки власної сільгосппродукції.

материал предоставлен газетой "Запорозька Січ"