Відомо, на які продукти Кабінет Міністрів обмежив торгову надбавку 10%.
В Україні запровадили граничний рівень торговельної надбавки на деякі види продуктів. До кінця карантину вона обмежуватиметься10%.
Відповідне рішення прийняв Кабінет міністрів України на черговому засіданні .
Згідно з ним, держрегулювання цін стосується таких продуктів:
- цукор-пісок;
- пшеничне борошно вищого ґатунку;
- макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель із борошна пшеничного вищого гатунку);
- молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотка (у плівці);
- соняшникова олія;
- курячі яйця категорії С1;
- птах (куряча тушка);
- вершкове масло жирністю 72,5 відсотка.
Раніше Кабмін запровадив граничний рівень надбавки на батон та хліб. На ці товари також не можна встановлювати націнку понад 10% до кінця карантину.
Що таке держрегулювання цін?
Регулювання цін державою діяло в Україні до 2017 року, а потім було скасовано Кабінетом Міністрів.
Практику ввели в 1994 році, і розмір націнки повинен був скласти не менше 5% і не більше 15% від відпускної ціни від виробника.
За словами члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзіна, на собівартість продукції це ніяк не впливає, тобто компанії ніхто не змушуватиме працювати на збиток.
джерело: segodnya.ua