Домашні ковбаски – покроковий посібник з приготування

Ковбаски гриль - чудова страва для пікніка. Його легко та швидко готувати, а сама трапеза гарантує максимум позитивних емоцій.

Заготівлю можна зробити заздалегідь вдома або придбати вже готовий напівфабрикат у маркеті. Тоді, на вугіллі, можна створити справжній кулінарний шедевр, який залишить виключно приємні спогади.

Існує чимало рецептів домашніх ковбасок. Кожен з них має свої особливості, але у будь-якому випадку у списку інгредієнтів має бути присутнім:

  • рубане м'ясо;
  • сало;
  • часник;
  • набір спецій;
  • сіль та кишка для оболонки.

У начинку також іноді додають сир, в'ялені томати, кріп, гриби, що надає страві особливої ​​родзинки.

Правильно вибираємо м'ясо для ковбасок

Домашні ковбаски на мангалі готують з будь-якого виду м'яса, однак, найкраще вони виходять зі свинини, яка відрізняється особливим ароматом, соковитістю та невибагливістю приготування. Існують також особливі рецепти, коли їх фарширують куркою, яловичиною чи бараниною. Як начинку з курки краще взяти очищені від кісток і шкіри курячі стегна. У заготовки для яловичих ковбасок додають трохи свинини або більше жиру.

Для класичного варіанта домашніх ковбасок необхідно вибирати свинину найвищого гатунку. При цьому звернути увагу на її жирність - від цього залежатиме якість кінцевого продукту. У різних частинах тушки жир розподілено по-своєму. Найкращим варіантом для ковбасок вважаються лопатка, корейка або нашийок.

М'ясо необхідно дрібно посікти ножем, додати решту інгредієнтів. Стандартний рецепт такий: на 2 кг м'яса береться подрібнене сало (0.5 кг), часник (5-6 зубчиків), сіль за смаком та обов'язково спеції (коріандр, каррі, чорний перець, гвоздика та ін.). Все ретельно перемішується. Далі готова маса повинна настоятися протягом години в холодильнику, щоб інгредієнти розкрили аромат та смак.

Важливий момент - вибір і підготовка кишки, що служить оболонкою. Найкраще людським організмом засвоюється свиняча кишка. Яловича вважається найтовшою, зате порадує любителів хрумких м'ясних скорин.

Кишку слід добре промити. Перед тим як приступити до заповнення, бажано вимочити її в маринаді, що складається з 0.5 л води, 1ст ложки оцту і чайної ложки соди. Далі слідує фаршування і прожарювання ковбасок.

Як правильно посмажити ковбаски на грилі

Домашні ковбаски  готують по-різному – на сковороді або в духовці, але найсмачніше вони виходять на грилі. Страва вийде смачною та красивою, якщо прислухатися до наступних рекомендацій:

  • щоб зберегти цілісність оболонки та забезпечити повне прожарювання, ковбаски слід обмазати жиром перед викладанням решітку, а в процесі приготування періодично поливати соусом;
  • залежно від складу фаршу, тривалість перебування напівфабрикату на вогні становить 20-40 хвилин - весь цей час ковбаски потрібно часто перевертати, щоб вони не прикипіли до сітки;
  • перед прожаркою вугілля, що горить, слід трохи притушити - ковбаски ніжніші в порівнянні з шашликом і на великій спеці можуть просто згоріти.

Подавати ковбаски-гриль краще з житнім хлібом або лавашем. Наголошують смак нарізка зі свіжих овочів, зелень, гірчиця та соуси.

Ароматні ковбаски-гриль – чудова страва, яка стане головною прикрасою будь-якого столу. Якщо ви любите смачно поїсти, але ви не маєте бажання готувати – загляньте в «Шашлик Маркет». Тут можна купити готові ковбаски для смачного відпочинку.